Wat zijn kerstmarkten?

Heb jij je wel eens afgevraagd wat een kerstmarkt nou precies is? Een kerstmarkt is een markt die vaak enkele weken lang voor Kerstmis wordt gehouden. De markten werden origineel vooral gehouden op pleinen in de grote steden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Echter zijn deze kerstmarkten tegenwoordig verspreid over heel de wereld! Een kerstmarkt is vaak in de openlucht. Hierdoor staat het garant voor de echte kerstsfeer wanneer het gesneeuwd heeft. Op een kerstmarkt staan diverse kraampjes, vaak in de vorm van Scandinavische houten hutjes. Bij deze kerstkraampjes zijn diverse kerstartikelen te krijgen, maar ook echte winterse lekkernijen zoals glühwein, braadworst of oliebollen. Een kerstmarkt is dus een onderdeel van een kerstevenement dat vaak rond december begint, en tot begin januari duurt. 

Populaire kerstmarkten 

De wereld heeft enkele populaire kerstmarkten, met ieder zijn echte unieke punten. Aan het eind van het jaar vind je in veel grote steden een grote kerstmarkt. De meeste steden worden omgetoverd tot een echte kerststad, met kerstkraampjes verspreid over de gehele stad. Er steken een aantal kerstmarkten bovenuit qua bezoekersaantallen. Dit zijn onderandere: Düsseldorf, Keulen, Valkenburg, Deventer, Dordrecht, Brussel en Antwerpen. 

Georganiseerde reizen naar Kerstmarken

Er zijn enkele reisorganisaties die georgraniseerde reizen aanbied naar deze kerstmarkten. Deze reizen zijn er voor jong en oud, en er valt voor ieder wat te beleven. Deze reizen vinden vaak plaats in de vorm van bus reizen. Zo is het voor iedereen mogelijk om de kerstmarkten te bezoeken!