Kerstmarkt Valkenburg

Kerstmarkt in Valkenbrug

De kerstmarkt in Valkenburg is de must go voor iedere kerstmarkt liefhebber. Ieder jaar trekt deze kerstmarkt weer honderdduizenden bezoekers. De kerstmarkt in Valkenbrug heeft namelijk de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Deze kerstmarkt is een garantie om jezelf te vermaken in de grotten die Valkenburg rijk is. De kerstmarkt in Valkenburg is een verzameling van verschillende kerstactiviteiten, ondergebracht onder de naam Kerststad Valkenburg. Waar jij moet zijn op deze betoverende locatie tijdens de feestdagen? Dat hebben we precies voor jou uitgezocht!

Kerstmarkt Gemeentegrot

Onderaan de Cauberg ligt de Gemeentegrot. Dit is de grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa,. Deze unieke ondergrondse kerstmarkt is dé trekpleister van Valkenburg tijdens de feestdagen. Ongeacht wat het weer is kun je hier altijd genieten van de kerstsferen van Valkenburg. De verlichting en de vele kerstkramen geven de grot de echte kerstsferen die voldoen aan al je verwachtingen van Kerstmis. Onder het genot van sfeervolle kerstmuziek kun je hier uren vertoeven van kerstkraam naar kerstkraam!

Kerstmarkt Fluweelengrot

Met meer dan 50 kerstkramen vol met producten en ambachten is de Fluweelengrot zeker een bezoekje waard. De indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen zullen je betoveren tijdens het slenteren langs de vele kerstkramen. Onderweg kom je zelfs een 18e-eeuws kapel tegen. De kerstsferen beleef je pas echt in de Fluweelengrot.

Christmas Parade in Valkenburg

Tijdens Kerstmis vind in Valkenburg de jaarlijkse Christmas Parade plaats. Tijdens deze parade zullen de vele praalwagens je mond open laten vallen. Geniet van de kerstmuziek en dansers die je tijdens de kerstparade in de kerstsfeer zullen brengen.

Bezoek de Kerstman in Santa's Village

Zelfs de Kerstman komt Valkenburg bezoeken tijdens Kerstmis. Door de hoge entreebogen kom je binnen in de kerstmarkt in hartje Valkenburg. Vol met gezellige kerstkramen is dit de place to be in Valkenburg. Heerlijke wafels, oliebollen, crêpes en churos, hier kom je zeker niets te kort. Voor de grote trek kun je zelfs terecht voor echte Duitse bratwurst bij Santa's Grill. Deze kerstmarkt is ieder jaar prachtig versiert door de vele twinkelende lichtjes.

Route d'Amuse

Deze culinaire wandeling door Valkenburg laat je genieten van het al het lekkers wat deze kerststad te bieden heeft. Route d'Amuse is een keuze uit 3 wandelingen door Valkenburg, met stops langs vijf horecagelegenheden. Bij deze horecagelegenheden maak je kennis met heerlijke gerechten, passend bij Kerstmis. Deze wandelroutes hebben alles, kerstsferen, prachtige natuur en de historische binnenstad.

Valkenburg dé kerststad

Al met al mag Valkenbrug dus zeker niet ontbreken aan de kerstmarkten die jij wilt bezoeken. Valkenburg bied alles wat je nodig hebt tijdens de feestdagen.

Terug naar overzicht