Kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt Maastricht

Het historische decor van het Vrijthof tovert Maastricht ieder jaar weer om tot een prachtige kerststad. Magisch Maastricht is een van de meest betoverende kerstmarkten in Nederland.

Waar moet je zijn tijdens de kerstmarkt in Maastricht?

In Maastricht zijn er tijdens de kerstperiode tal van activiteiten. Buiten dat het Vrijthof prachtig wordt omgetoverd in een kerstmarkt vol met sfeerverlichting, kun je hier zeker een hele dag vertoeven. Precies in het middelpunt van deze kerstmarkt vind je een grote overdekte schaatsbaan. Vanaf het winter café kun je onder het genot van een lekkere mok chocolademelk of glühwein aanschouwen hoe er heerlijk over deze schaatsbaan wordt geschaatst.

Ieder jaar vindt in het begin van december de intocht van de Kerstman plaatst. Dit wordt door vele media gezien als hét officiële begin van de kerstperiode in Nederland. De Kerstman komt per stoomtrein aan op het station in Maastricht, en gaat in zijn arrenslee en rendieren naar het vrijthof. Hier verblijft hij tot het einde van december samen met zijn elven hulpjes in het Huis van de Kerstman.

Een van de grootste trekkers in Maastricht is natuurlijk de grote kerstmarkt. Elk jaar brengt deze kerstmarkt weer een aanbod vol met verschillende kerstartikelen en lekkernijen. De kerstmarkt op het vrijthof krijgt een prachtige kerstuitstraling door de vele chalets die geheel in de kerstsferen zijn opgemaakt. Deze kerstmarkt wordt al helemaal afgemaakt door de 14 meter hoge kerstboom op het midden van het plein.

Elk jaar vindt er ook de Dickens Village plaats, gebaseerd op het 'A Christmas Carol'. Hier beleeft u de echte kerstsferen van vroeger. Zo kunt u verschillende ambachten aanschouwen, zoals de bakker, kaarsenmaker of de houtbewerker. Bent u nieuwsgierig hoe u het zelf ervan af zou brengen? Dan kunt u ook een workshop volgen.

De kerstsferen in Nederland

Al met al, Maastricht mag dus zeker niet ontbreken op uw kerstmarkt lijstje. Deze kerstmarkt is ieder jaar weer een van de toppers in Nederland, waar u zeker een dagje zoet bent.

Terug naar overzicht