Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Keulen

Keulen telt wel acht verschillende kerstmarkten tijdens de feestdagen. Deze kerstmarkten zijn verspreid over verschillende pleinen. Vijf kerstmarkten liggen in de binnenstad, de andere liggen er iets buiten. Het aanbod van de verschillende kerstmarkten maakt het het zeker waard om Keulen te bezoeken. In eerste instantie lijken de kerstmarkten veel op elkaar. Overal zie je houten kerstkramen, glühwein en andere lekkernijen. Echter qua aanbod producten is er zeker een verschil per kerstmarkt. Daarnaast is ook het activiteiten programma op elke kerstmarkt anders.

Kerstmarkt op de Dom

De meeste populair kerstmarkt van Keulen vind je op de Dom. De Dom is de grote kerk in Keulen en hierbij vind je een prachtig plein. Uiterst geschikt voor een kerstmarkt dus! De Dom is het symbool van Keulen en daarom wordt er ieder jaar weer flink uitgepakt hier. Er staat hier een groot podium wat wordt versierd door duizenden lichtjes. Elke dag is er livemuziek, waarvan je kunt genieten onder een van de vele lekkernijen die deze kerstmarkt bied. In het midden van het plein vind je ook nog een 25 meter hoge kerstboom, een echte trekpleister voor deze kerstmarkt. De kerstmarkt op de Dom is dé kerstmarkt van Keulen, en daarom kan het hier vaak druk zijn.

Kerst op de Neumarkt

Een andere naam voor de Neumarkt is ook wel markt van de Engel. Om die naam hoog te houden lopen hier tijdens de feestdagen allerlei engelen rond, wat natuurlijk een leuk gezicht is. Verder is de Neumarkt omgetoverd tot een echte kerstlocatie door de vele lichtjes. Deze markt kenmerkt zich door de unieke hoge gevels, die de kerstsferen echt tot leven brengen.

Sprookjesmarkt Altstadt

Deze kerstmarkt in het centrum van Keulen is de kerstmarkt van de kabouters. De legende gaat dat alle kabouters het aanbod van de kerstkramen zelf maken! De kerstmarkt is verdeeld in verschillende thema's. Zo heb je een hoek met allerlei lekkernijen zoals braadworsten, koekjes, gebak, snoep en natuurlijk glühwein, en in een andere hoek allerlei speelgoed. Deze kerstmarkt laat je sprookjes tot leven komen. Een bezoekje waard dus!

Rudolfplatz

Zestig typische Duitse huisjes, gietijzeren bankjes en de vele ledlichtjes toveren het om tot een echt kerstdorp. Op het Rudolfplatz vind je ook het Nicholas House, waar kinderen zich kunnen amuseren aan de hand van allerlei kerstworkshops.

Hafen-Weihnachtsmarkt

Bij deze kerstmarkt staat de zeevaart en de haven centraal, en is daarom ook aangkleed in deze stijl. De verkopers bij de verschillende kraampjes zijn verkleed als zeemanslieden, om een echte haven ervaring te geven aan deze kerstmarkt.

Keulen, een bezoekje waard tijdens Kerstmis

Buiten de uitgelichte kerstmarkten is Keulen nog drie andere kerstmarkten rijk. Al met al is deze stad zeker een bezoekje waar tijdens de kerstdagen!

Terug naar overzicht