Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf

Düsseldorf is een van de grootste kerststeden die Duitsland rijk is tijdens de feestdagen. Düsseldorf ligt natuurlijk dicht bij de Nederlandse grens, wat het een perfect uitstapje maakt tijdens de kerst. Met vele kerstkramen, kerstwinkels maar ook activiteiten op de promenade langs de Rijn en de oude binnenstad is dit een van de meest betoverende kerstmarkten die je kunt bezoeken. Alle kerstmarkten in Düsseldorf zijn op loopafstand van elkaar, wat het een perfecte kerststad maakt.

Kerstmarkt op Marktplatz

Tijdens de Kerstperiode, zorgt de sfeervolle kerstmarkt samen met het prachtige verlichte stadhuis van Dusseldorf ervoor dat dit deze plek wordt omgetoverd tot een magische setting. Rondom het standbeeld van Jan Wellem te paard zijn vele kerstkramen te vinden in de stenen stijl van het stadhuis. Onder het genot van gluhwein of warme chocolademelk is dit de hotspot van Dusseldorf. Verder zijn er ook vele ambachten te bewonderen, zoals glasblazers en houdbewerkers.

Engelchenmarkt op Heinrich-Heine-Platz

De zandkleurige gevel van het warenhuis Carsch-Haus geeft de toon voor de kleuren op de Engelchenmarkt. De naam Engelchenmarkt komt door het muziekpaviljoen op de Heinrich-Heine-Platz. De bloemfiguren en de engelen op dit muziekpaviljoen zijn de inspiratie geweest voor de verschillende kerstkramen die je zult vinden op deze kerstmarkt. Het plein wordt tijdens de feestdagen omgetoverd tot een kerstmarkt vol van sfeerverlichting die wordt gereflecteerd door de verschillende gouden engelen die je hier zult vinden. Simpelweg ben je hier aan het goede adres voor prachtige sfeer tijdens de kerstdagen. Hier kun je genieten van heerlijk etenswaar, zoals echte Duitse bratwurst.

De kerstmarkt op de Flinger Strasse

De Flinger Strasse is de straat tussen de Marktplatz en de Heinrich-Heine-Platz. De verschillende kersthutjes maken het een prima overgang van kerstmarkt naar kerstmarkt, onder het genot van een harmonieuze sfeer.

De Sternchenmarkt

De Sternchenmarkt ligt bij Stadtbrückchen, op de binnenplaats van het Wilhelm-Marx-Haus. De kerstmarkt is ieder jaar weer zeer populair. De vele verlichten zal de binnenplaats omtoveren tot een echte mysterieuze kerstmarkt. Een echte plek om even heerlijk weg te dromen!

Kerstshoppen bij Schadowplatz

Op de kerstmarkt op de Schadowplatz wordt je betoverd door een echte Scandinavische uitstralingt. Het decor staat vol van houten figuren die in het thema zijn van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Als je nog opzoek bent naar kerstcadeaus, mag je deze plek zeker niet overslaan. Gelegen aan het Libeskind-centrum is dit de ideale kerstmarkt om te kerstshoppen.

Kerstmarkt Kö-Bogen op de Jan-Wellem-Platz

De kerstmarkt Kö-Bogen is de nieuwste in Dusseldorf. Hier kun je genieten van verschillende houten kerstkutten bij de moderne gebouwen van de Jan-Wellem-Platz. De sfeervolle kerstkramen van de Gustaf-Gründges-Platz van de voorgaande jaren staan nu aan de oost kan van het Libeskind gebouw, die rijken tot aan de Kö-Bogen promenade. Hier kun je geniten van verschillende heerlijke lekkernijen, handgemaakte producten. Het hoogtepunt is zeker de schaatsbaan met het uitzicht op het Hofgarten en het Landskrone meer.

Kerstmarkt op de Schadowstrasse

Als je nog niet klaar bent na de vele winkels op de Schadowplatz, kun je altijd nog naar de Schadowstrasse gaan. Je verplaatst je hier van de Scandinavische stijl naar de Amerikaanse stijl, een heuse 'shopping' ervaring. Grote lichtgevende kerstmannen en rendieren treken hier menig bezoek aan. De straat is prachtig en sfeervol aangekleed, waardoor je deze zeker niet mag vergeten.

Dé kerststad van Duitsland

Kortom, Düsseldorf mag niet ontbreken op jouw lijstje kerstmarkten. Deze stad is een van de populairste bestemmingen voor Nederlanders, Belgen en natuurlijke de Duitsers zelf. De stad ligt prima te bereiken vanaf Nederland, en de kerstmarkt is werkelijk betoverend.

Terug naar overzicht