Kerstmarkt Deventer

Kerstmarkt in Deventer

Deventer is een van dé kerststeden van Nederland. Jaarlijkse trekt de feestelijke evenement meer dan 100.000 bezoekers. De kerstmarkt in Deventer is speciaal, omdat het wordt gecombineerd met een Charles Dickens evenement. Dus als je nog nooit in Deventer bent geweest tijdens de kerst, dan is dit zeker een bezoekje waard!

Kerstmarkt in een Hanzestad

De Hanzestad is een van de oudste steden in Nederland. Deze historische binnenstad laat je helemaal in de kerstsferen komen. De gehele stad is sfeervol versierd, vol met lichtjes en andere kerstversieringen. De kerstmarkt zelf telt ruim 75 kerstkraampjes, vol met kleding, speelgoed, cadeautjes, handgemaakte artikelen en natuurlijk heerlijke lekkernijen! Oliebollen en warme chocolademelk zullen ervoor zorgen dat jij lekker kunt opwarmen op deze kerstmarkt. Wil je eens echt Deventerse streekproducten proeven? Op het binnenterras van de kerk staat allerlei kraampjes met heerlijke hapjes uit de omgeving van Deventer.

Charles Dickens festijn

Echter is een van de grootste reden waarom jij de kerstmarkt in Deventer moet bezoeken het Charles Dickens festijn. Bij de Deventer schouwburg wordt je verrast door de personages uit de beroemde boeken van deze schrijver, een echte Charles Dickens show. Alle personages lopen hier rond, en worden gespeeld door bijna 1000 acteurs die rondlopen in kledij uit de negentiende eeuw.

Prachtige sfeer

Zo kun je dus zeggen dat de sfeer op de kerstmarkt in Deventer prachtig is opgezet. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat dit een echte trekpleister is in december. De locaties waar je de kerst evenementen kunt vinden zijon: de Walstraat, Damstraat, Roggestraat, Golstraat, Bergkerkplein, Bergstraat, Bergschild, Kerksteeg en de Menstraat.

Terug naar overzicht