Kerstmarkt Antwerpen

Kerstmarkt Antwerpen

Wanneer de temperaturen omlaag gaat en de dagen korter worden, komen bij veel mensen de kerstkriebels opzetten. Een bezoek aan de Antwerpse kerstmarkt is dan een prima idee! Antwerpen ligt dicht bij Nederland en is een prima dagje uit voor het gehele gezin. Bovendien is de kerstmarkt in Antwerpen de populairste in België.

Wat te doen op de Kerstmarkt in Antwerpen

Antwerpen is al een prima stad om te shoppen. Echter wanneer deze stad wordt omgetoverd tot dé kerststad van België krijg je de gehele christmas shopping ervaring. Het centrum van Antwerpen wordt omgetoverd tot één grote kerstmarkt, vol met verschillende kraampjes. Deze kerstkraampjes zijn te vinden op de pleinen Groenplaats, de Grote markt, de Suikerrui en het Steenplein. Glühwein, wafels, je vindt het allemaal hier. Buiten eten is Antwerpen ook rijk aan kerstkramen met kerstartikelen. Van mutsen tot aan unieke sjaals, of een pyjama met lekker warme kerstsokken. Als je een echte creatieveling bent kun je ook nog breiwol, parels en keukengerei kopen. Zo kun je lekker zelf aan de slag. Het leuke aan Antwerpen is dat er kerstkramen zijn met lekkernijen van over de hele wereld. Spaanse tapas, Italiaans pasta, Vietnamese loempia's of Belgische frieten, niks is te gek. Voor de echte zoetekauwen zijn er ook nog heerlijke muffins, cupcakes, truffels, koekjes of smoutebollen te krijgen. Het perfecte dagje om even lekker de buik te vullen dus.

Kerststad Antwerpen

Wanneer je even afwisseling wil van de kerstkraampjes biedt Antwerpen ook nog genoeg mogelijkheden. Midden op de kerstmarkt staat er een grote schaatsbaan waar je fijn al je energie kwijt kunt. Je kunt hiervoor zelf schaatsen meenemen of huren bij de kraam van de ijsbaan. Verder zijn tijdens Kerstmis de winkels ook 7 dagen per week geopend, zodat je altijd heerlijk kunt kerstshoppen. Kortom, Antwerpen is dé plek om naar toe te gaan tijdens Kerstmis. Hier zul je je zeker kunnen vermaken!

Terug naar overzicht