Kerstmarkt Amsterdam

Kerstmarkten in Amsterdam

De hoofdstad van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken. Deze toeristische trekpleister wordt tijdens de kerstdagen omgetoverd tot een heuse kerststad. Wanneer je zin hebt om te schaatsen, of om een heerlijke mok warme chocolademelk te drinken een van de kerstmarkten, kun je terecht op een aantal pleinen in Amsterdam.

Kerst op de Dam

De Dam is een van de bekendste pleinen in Amsterdam, want bijna iedereen komt bij hun bezoek hier langs. Traditioneel staat er ieder jaar een grote kerstboom op de Dam. Deze kerstboom is omringt door verschillende kerstkramen vol met heerlijke winterse lekkernijen. De ruim 20 meter hoge kerstboom staat voor het Koninklijk Paleis, en is versierd met tienduizenden lampjes. Samen met de prachtig verlichte bijenkorf kom je geheel in de kerstsferen op dit plein. Kortom, een prima ingang tot alle feestelijke activiteiten die de hoofdstad telt tijdens feestdagen.

Schaatsen op het Museumplein

De grootste schaatsbaan die Amsterdam rijk is tijdens de feestdagen ligt op het Museumplein. Op deze schaatsbaan kun je je energie kwijt om daarna lekker te eten bij een van de kraampjes die naast deze schaatsbaan liggen. Buiten de schaatsbaan vindt de Amsterdamse Winter Markt hier plaats. De echte kerstsferen komen hier naar boven door de vele sfeerlichtjes, kerstmuziek en kraampjes vol cadeaus en etenswaar.

Genieten op het Rembrandtplein

Winterplaza op het Rembrandtplein staat garant voor echt Nederlands winterplezier. Dit plein heeft een prachtige winterse uitstraling door de omringende horeca die het rijk is. Verder zijn er tal van kerstkraampjes met heerlijke oliebollen, wafels of braadworsten. Al met al, hier kun je je heerlijk vermaken!

Amsterdam Light Festival

Tijdens Kerstmis vindt ook het Amsterdam Light Festival plaats. Heel Amsterdam wordt versierd met vele twinkelende lichtjes. De winkelstraten, de grachten, niks wordt vergeten tijdens deze feestdagen. Meer dan 35 kunstwerken van verschillende artiesten worden geplaatst door het centrum van Amsterdam. Zo kun je jouw kerstervaring in Amsterdam nóg specialer maken door het Amsterdam Light Festival mee te maken vanuit een rondvaart door de grachten.

Dé plek van Nederland tijdens de Kerstmis

Kortom, Amsterdam is de plek waar jij wilt zijn tijdens de Kerstmis. De hoofdstad van Nederland wordt omgetoverd tot een heuse kerststad vol met activiteiten. Zo ben je er zeker van dat de kerstsferen niet ontbreken bij jou deze Kerstmis.

Terug naar overzicht